Konténerraktár bérlés Érd Budafok Blog Megérkezett Rotterdam kikötőjébe a világ legnagyobb konténerszállító hajója

Megérkezett Rotterdam kikötőjébe a világ legnagyobb konténerszállító hajója

Megérkezett Rotterdam kikötőjébe a világ legnagyobb konténerszállító hajója, a Maersk cég Triple-E hajóosztályú Maersk MC-Kinney Moller nevű óriási tengerjárója 2013. augusztus 16-án.

Az energiatakarékosság és a környezetbarát üzem jegyében tervezett Maersk MC-Kinney Moller 400 méter hosszú, 59 méter széles és 73 méter magas, önsúlya 55 ezer tonna. A hajó július másodikán Sanghajban kezdte meg első próbaútját, amely a Szuezi-csatornán keresztül vezetett Hollandiába.

A dán Moller-Maersk a világ legnagyobb konténerszállító cége, ezért a világkereskedelemben is megkerülhetetlen a szerepe. A cég épp pénteken tette közzé gyorsjelentését, amiből kiderült, hogy tavasszal-nyáron nem volt túl aktív a globális kereskedelem, nem kell annyi konténert szállítani Szingapúrból Los Angelesbe vagy Rotterdamba (ezek a legforgalmasabb útvonalak). Az pedig különösen fájdalmas a vállalatnak, hogy a hajógyárak nem álltak le, tehát óriási a kapacitásfelesleg az iparágban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Related Post